Semisti Sturenkadulla

19.5.2015

Minulla on ollut superkunnia tuntea Pertti Kurikan Nimipäivien laulusolisti Kari Aalto jo monen vuoden ajan. Hän on usein hellällä tyylillään määrännyt minut eturiviin keikkojaan kannustamaan: ”Huudat sitten taas vitun kovaa ailavjuu.” Ei ongelmaa, huutaisin käskemättäkin. Rakastan Karia. Rakastan niin paljon, että välistä tunnen jopa pientä mustasukkaisuutta kihlattuaan Sirpaa kohtaan. Mutta ei rakkauteni kohteena ole ainoastaan Kari, vaan kyllä tunteeni ovat hellyyttä pullollaan kaikkia Pertti Kurikan Nimipäivien jäseniä kohtaan.

Pertti Kurikan Nimipäivät on ollut tänä vuonna Suomen edustajana Euroviisuissa. Pääni on paukkunut tämän vuoksi ylpeydestä ja onnesta! Bändi on saanut historiallisen paljon mediajulkisuutta Suomessa ja muissa maissa. En mene siihen nyt sen tarkemmin, vaan häivyn Sture21:een väijymään semifinaaliviisuja.

Sture21:n Villiklubilla oli mukava määrä porukkaa, eli ei liikaa. Jättiscreen, luksusta! Jännitti niin paljon, että neljä ensimmäistä Euroviisu-kappaletta menivät minulta täysin ohi. Sitten tulivat lavalle Suomen ylpeydet. Kiljuin ja karjuin. Rakastan! Varmaan kaikki muutkin. Karin ääni kuulosti tänään jotenkin entistä paremmalta. Täydellinen veto ja viisuillan kirkkaimmat tähdet. En siinä adrenaliini-endorfiinisuihkupäissäni huomannut edes Pertin päällä ollutta Splitsien paitaa. Sekosin niin syvästi.

11169239_10155439964120467_9067091044741235489_o
Kartsa

Sitten alkoi piinallinen odotus – milloin tämä balladimatto katkeaa ja tulokset julkistetaan? Myös kymmenen sentin ajantappoviihde tuloksia laskettaessa, miljoonan minuutin mittainen pahvikorvaisen feikkihevosen ja -koiran lönkyttely ympäri Wieniä, oli piinaava. No, tulokset julkistettiin. Kaikki tietävät, kuinka kävi. Itkutteluun päättyi tämä ilta. Kävelin kotiin. Taivaskin vollotti. Lisäksi toinen kenkäni hiersi kävellessäni. Pitikö tossuni just nyt hajota? Kotona löysin kenkäni sisältä kynän. Ilmankos.

Aina mun pitää

Ailavjuu. Eurooppaa en niinkään.

PS. Tänään on suuresti rakastamani, edesmenneen hamsterini Emman nimi- ja syntymäpäivä. R.I.P. darling.

Kirjoitellassani kuuntelin Kiitti vitusti -biisiä.

Tekijä: Kirsi Kissis

I have the emotional stability of an Ikea table.