Sekaisin Slowdivesta

Slowdive katkaisi alkuvuonna 22 vuoden hiljaiselon uusien julkaisujensa rintamalla kappaleellaan Star Roving. Minun sydäntäni tuo biisi ei ole kovin kivasti kutkutellut. Mikä pettymys!

Nyt tilanne on totaalisen toinen. Bändi on juuri ilmoittanut julkaisevansa uuden albumin 5. toukokuuta ja samalla heittänyt nettiin tuoreen kappaleensa Sugar for the Pill virallisen videon.

Laitan videon pyörimään. Järkeni seisahtaa välittömästi. Biisi aiheuttaa kylmiä väreitä, itkua, kylmiä väreitä, hymyilyä, kylmiä väreitä, kattoon tuijottelua – eli rakkauspsykoosin vahvoja oireita. Kappaleen kaihoisan unenomainen saundimaailma upeine kitarariffeineen ja kauniine vokaaleineen vie mennessään ja on kaikkea sitä, mitä vain Slowdive voi kuulijalleen tarjota.

Kuuntelen kappaleen uudelleen ja uudelleen. Taas ja taas. Pilven kevyt ja koukuttava hitti. Videon visuaalinen anti on hypnoottista tuijoteltavaa. Tunnit kuluvat. Sugar for the Pill jatkaa soimistaan. Olen päihtynyt Slowdive-rakkaudesta.

Tekijä: Kirsi Kissis

I have the emotional stability of an Ikea table.