WTF Ville Valo?

Elämäni menee täysin sekaisin 5. maaliskuuta 2017 luettuani HIMin tiedotetta:

”Following a long radio silence, Finnish rock giants HIM have announced a farewell tour, closing the final chapter on their 26 year career.”

Olen superfanittanut bändiä ja erityisesti sen sielua Ville Valoa noin 20 vuotta. On ymmärrettävää, että uutinen saa minut täysin raiteiltani. Tuntuu, kuin joku minulle äärimmäisen rakas tekisi nyt kuolemaa. Valo julkaisi viime vuonna suomenkielisen, Hectorin aikoinaan sanoittaman kauniin version kappaleesta Olet mun kaikuluotain, joka taas on cover John Denverin Annie’s Song -kappaleesta (1974).

Videolla esiintyy aikuistuneen oloinen herra Valo, jonka koko habituksesta huokuu seesteinen herkkyys. Rupean fantasioimaan. Ehkä hän hyppää Love Recordsin kelkkaan ihan kunnolla lopettaessaan uransa love metal -bändinsä airueena? Kyllä Suomeen yksi romanttisia iskelmiä veivaava rokkijumala mahtuu!

Alan olla jo sinut HIMiä koskevan suru-uutisen kanssa, kunnes joudun järkyttymään valorintamalla uudemman kerran. Törmään internetissä videopelitraileriin, jonka esittelytekstissä kerrotaan, että musiikki on Ville Valon luomaa. Rakkausmusiikki ja toimintapelimaailma kohtaavat? Nerokasta ja freesiä. Paitsi että ei. Jo muutaman sekunnin mittainen äänitaidenäyte antaa ihan tarpeeksi osviittaa tulevasta. Sen kuunteleminen tuntuu piinaavalta ja kirvelee korviani. Mitäänsanomatonta pelihälinää! Mitä idolilleni on tapahtunut? Onko hän myymässä sielunsa pelimaailmalle? Tätä en kestä! Toivottavasti kyseessä on vain yksittäinen notkahdus hyvän maun tuolle puolen. Trailer tarjoaa minulle painajaisainesta pitkäksi aikaa.

Tekijä: Kirsi Kissis

I have the emotional stability of an Ikea table.