Eläimellisyyttä, skitsottelua ja jodlausta – TOP 3 Euroviisufinalistit

Käynnissä on vuotuinen Euroviisuviikko. Tänä vuonna on viisuiltu Ukrainan Kiovassa. Takana on kaksi semifinaalia. 37 semifinalistista 20 on selvittänyt tiensä lauantain finaaliin. Norma Jones ei päässyt tiistain semifinaaleista (9.5.) jatkoon Blackbird -ulinallaan. Eipä itketä. 26 finalistin joukossa on kolme herkullista helmeä, joiden esitykset hykerryttävät kaikkia aistejani. Jonkun heistä on pakko voittaa tämä skaba!

ITALIA: Francesco Gabbani – Occidentali’s Karma

Yksi Euroviisujen ennakkosuosikeista on italialaishurmuri Francesco Gabbanin eläimellisiin sfääreihin singahtava popjytke. Rakastan. Herra aurinkoisen kreisi show pistää pasmat sekaisin! Laulajan, gorillan ja taustalaulajien tanssikoreografia yhdistettynä taustalla vilkkuviin (käsi)visuihin on täyttä transsikamaa. Hymyilyttävää, hyvän mielen yhteishytkymistä. Allez!

KROATIA: Jacques Houdek – My Friend

En ole koskaan kuullut tai nähnyt mitään niin skitsahtanutta musiikkiesitystä, kuin Houdekin pään sulattava sooloduetto on. Komea karvanalle vaihtelee laulutyyliään tuosta vaan – hän muuttuu popnallukasta oopperadiivaksi silmänräpäyksessä. En käsitä. Olen sataprosenttisesti myyty nainen!

ROMANIA: Ilinca ft. Alex Florea – Yodel It!

Jos mikään muu Euroviisujen esityksistä ei ole onnistunut loksauttamaan suuta auki hämmästyksestä, takaan, että romanialaisduo tekee sen. Tämä esitys jodlautuu sydämen syvyyksiin superporautuvalla otteella. Aivan absurdia – ja siksi niin ihana!

Yodeleeii
Yodeleeii, yodeleeii, yodeleioo
(Yodele yodeleioo)
Yodeleeii
Yodeleeii, yodeleeii, yodeleioo
(Yodele yodeleioo)
Yodeleeii

Euroviisufinaali lähetetään suorana Yle TV2:lla lauantaina 13.5. klo 22 alkaen.

Tekijä: Kirsi Kissis

I have the emotional stability of an Ikea table.