Kraków Loves Adana: Darkest Dreams

Oh I wish I was a hurricane
Oh I wish I was as pure as death
So nobody could hold me

In Finnish

Kraków Loves Adana on minulle musiikkiartistina ihan tuore tuttavuus. Kokoonpanolla on kuitenkin jo takanaan pitkähkö ura. Internet kertoo, että Deniz Çiçek ja Robert Heitmann kohtasivat toisensa jossain hampurilaisessa yökerhossa vuonna 2006 – rakastuivat ja perustivat bändin. Ah, miten ihana ja rosoisen romanttinen alku bändille ja parisuhteelle!

Syksyllä 2020 julkaistu Kraków Loves Adanan albumi Darkest Dreams on bändin viides studioalbumi. Tässä levyssä on sellaista tummanpuhuvaa taikaa, jota en ole kokoonpanon aikaisemmista julkaisuista löytänyt. Syntetisaattori on kaivettu entistä vahvemmin esille. Kappaleet ovat saaneet hypnoottisia, unenomaisia sävyjä.

In English

I just recently got to know Kraków Loves Adana. However, the band already has a long career behind. The internet says Deniz Çiçek and Robert Heitmann met at a nightclub in Hamburg in 2006 – fell in love and formed a band. Ah, what a wonderful and rugged romantic start to the band and the relationship!

Kraków Loves Adana’s album Darkest Dreams, released in autumn 2020, is their 5th Studio Album. There’s a dark magic on this record that I haven’t found in this band’s previous releases. The synthesizer has been excavated more strongly than before. The songs have been given hypnotic, dreamlike tones.

In Finnish

Deniz Çiçekillä on tumma, vakaa ja vakuuttava lauluääni, joka muistuttaa hivenen Molly Nilssonia. Vokaaleissa on maagista imua. Uskon jokaiseen Denizin lausumaan sanaan ja aivan jähmetyn kuuntelemaan lyriikoita, joissa tunnelma liikkuu oudon sumuisesta unesta synkkiin painajaisiin. Sanailun luoma mystinen melankolia sopii miellyttävään, unenomaiseen dark wave -äänimaailmaan. Kappaleissa on jatkuvasti läsnä vahva melankoninen vire. Albumilta ei tarvitse kuunnella mitään liian iloista sytkettä. Täydellistä. Kauniit – ajoittain taivaanrantaa maalailevan kevyet, toisinaan synkkyyden sumentamat – syntikkasoinnut vievät mennessään.

In English

Deniz Çiçek has a dark, stable and convincing singing voice that reminds me a bit of Molly Nilsson. The vocals have a magical touch. I believe every word Deniz sings and I quite intensively listen to lyrics in which the mood moves from a strange foggy dream to a dark nightmare. The mystical melancholy created by the words is suitable for this pleasant, dreamy dark wave sound world. There is a strong melancholic vibe constantly present in the tracks. In this album there is no need to listen to any overly happy stuff. Perfect. Beautiful – at times light like painting the skyline, sometimes blurred by gloom – synth chords take you over.

In Finnish

Darkest Dreams -albumi on silkkaa timanttia, eikä biisilistalle ole livahtanut yhtään turhaa täytebiisiä. Kappaleita on miellyttävä kuunnella kotisohvalla, mutta musiikki sopii takuulla upeasti myös johonkin pieneen hämyiseen klubiin. Kun joskus tulevaisuudessa voin jälleen kirmailla keikoilla, on Kraków Loves Adana must go and see -listani kärkipäässä.

Kuulostaa, että tästä Indierokahtavasta kaksikosta on kuoriutunut dark wavesta ihanasti ammentava, mielenkiintoinen musiikkiduo. Darkest Dreams tarjoaa suloista mannaa melankolistin korville!

In English

The Darkest Dreams album is sheer diamond, and no useless stuffing tracks have slipped into the song list. It is pleasant to listen to the songs on the home couch, but this music would also fit well to some small dim club. When sometime in the future I can go to the gigs again, Kraków Loves Adana is at the top of my must go and see list.

Sounds like that this indie rock-ish couple has become an interesting music duo digging lovely vibes from the dark wave. Darkest Dreams delivers nothing but sweetness for the melancholists.

Tekijä: Kirsi Kissis

I have the emotional stability of an Ikea table.