Eija Arjoluoto on aito Kainuun helmi / Eija Arjoluoto is the real gem of Kainuu

Eija Arjoluoto

Minulla on hullun iso ikävä Kuhmoon, tuohon pikkuruiseen Suomen itärajalla sijaitsevaan syntymäkaupunkiini. Kuhmosta on kotoisin myös joitain Suomessa hehkutettuja musiikkiartisteja. Minulle Kuhmon kirkkain musiikkitähti ja aito Kainuun helmi on Eija Arjoluoto. Hänen laulelunsa lohduttaa juuri nyt kaipuusta kuplivaa mieltäni.

Kuhmossa asustelevalta Eija Arjoluodolta on julkaistu kokopitkä albumi Kuuntele laulua sydämen (1991) sekä sinkkujulkaisu Kainuun helmi / Kuhmossa kivaa (1989). Eijalla on omalaatuinen, heleän voimakas lauluääni, joka sopii täydellisesti hänen tulkitsemiinsa iskelmähumppakappaleisiin. Hän laulaa Kainuusta, Kuhmosta, rakkaudesta ja elämästä ylipäätään. Biiseissä fiilistellään hyvin suomalaisissa tunnelmissa. Eijan laulutulkinta kumpuaa jostain syvältä – riipaisevan tarttuvaa menoa!

Eija Arjoluoto on ollut tuttu näky myös karaokelavoilla. Itse törmäsin Eijaan joitakin vuosia sitten Kuhmon Eskobarissa, jonne menin katsomaan karaokekisailua. Eija osallistui kisaan. Hänen kantava äänensä täytti koko tilan – siinä piileekin Eijan laulun taika. Hänen äänensä lävistää hellästi koko kuuntelijan kropan ja se tuntuu ihanasti ihan sydämessä saakka!

Eija Arjoluoto: Kainuun helmi (The gem of Kainuu)

In English

I miss Kuhmo like a crazy. Kuhmo is my tiny hometown on the Finland’s eastern border. Some famous Finnish music artists from Finland are also from Kuhmo. For me, the brightest music star in Kuhmo and the real gem of Kainuu is Eija Arjoluoto. Her singing comforts my head that is bubbling with longing right now.

Eija Arjoluoto is a talented musician from Kuhmo. She has released the full-length album Kuuntele laulua sydämen (Listen to the singing of the heart / 1991) and the single Kainuun helmi (The gem of Kainuu) / Kuhmossa kivaa (It is nice to be in Kuhmo / 1989).
Eija has a peculiar, bright and powerful vocal sound that fits perfectly with the Finnish schlager humppa songs she is singing. She sings about Kainuu, Kuhmo, love and life in general. The songs are well reflected in Finnish moods. Eija’s interpretation of the songs comes from somewhere deep – touchingly catchy vibes!

Eija Arjoluoto has also been seen every now and then on karaoke stages. Personally, I came across Eija a few years ago at Kuhmo’s Eskobar, where I went to watch a karaoke contest. Eija participated in it. Her strong voice filled the whole space – that’s where the magic of Eija’s singing lies. Her voice pierces tenderly the entire body of the listener and it feels lovely right down to the heart!

Eija Arjoluoto: Kuuntele laulua sydämen (Listen to the singing of the heart)
Eija Arjoluoto: Sydän sen tuntee (Heart feels It)

Tekijä: Kirsi Kissis

I have the emotional stability of an Ikea table.